Kshir Pak Vidhi, Sesa Oil, Long & Nourished Hair

1. КАК ИЗГЛЕЖДА И ОТ КАКВО Е СЪСТАВЕНО?

Sesa oil се намира в хартиена кутия с червени и златисти нюанси. Всъщност кутията е хубава, но бутилката, скрита вътре в нея, е доста грозна и неудобна. Пластмасовата бутилка е затворена с капачка. Бутилката не съдържа апликатор, който значително да улеснява дозирането на продукта.

Маслото е по-скоро течно, затова е лесно да го хабите лесно по време на нанасяне.

Въпреки бутилката, която е значителен недостатък на продукта, Sesa oil ни изненадва със съдържанието си на естествени масла и билки. Всъщност продуктът е създаден в съответствие с философията на Аюрведа, която описва най-добрата техника за комбиниране на подходящите билки, естествени масла и млечни протеини, за да се постигнат дълбоки ефекти в грижата за косата. Тази техника на комбиниране на различни подхранващи вещества се нарича Kshir Pak Vidhi. Sesa oil е специализиран продукт, чиято цел е регенериране както на косата, така и на скалпа. Най-важните вещества, които съдържа маслото, са:

 • Масло от Amla и масло от Bhringraj – масла, добити благодарение на накисване. Хинду билките и плодове са известни от векове заради техните регенеративни и поддържащи косата свойства. Всички те се намират в това масло, облекчавайки разнообразието от ценни вещества (минерали, витамини, мастни киселини), подсилващи действието на маслото. Amla и Bhringraj имат сходни характеристики, тъй като и двете регенерират косата, укрепват космените луковици, помагат при постепенното премахване на пърхота, оставят кожата чиста и здрава, правят косата по-гъста.
 • Сусамово масло – забавя процеса на посивяване и стареене на косата, повлиява растежа чрез стимулиране на космите.
 • Пшенично масло – представлява източник на витамин Е, известен също като “витамин на младостта”. Той забавя процесите на стареене, както и подпомага изграждането на колаген и еластин. Абсобира бързо и не утежнява.
 • Масло от Nilibhrungandi – ускорява растежа на косата.

Въпреки естествените масла, Sesa съдържа и растителни субстанции:

 • Масло от ветивер – стимулира кръвообращението в скалпа и улеснява абсорбирането на активните вещества.
 • Акаркара – придава блясък и мекота на косата.
 • Екстракт от кедър – източник на витамин A и E. Придава блясък и улеснява разресването.
 • Azadirachta Indica (масло от нийм) – има противопърхотно действие, възпрепятства косопада и преждевременното посивяване на косата.

2. ЗА КАКЪВ ТИП КОСА Е ПОДХОДЯЩО ТОВА МАСЛО?

Sesa oil се препоръчва за хора, които имат проблеми с пърхот, псориазис и косопад. Маслото укрепва космените луковици и се грижи за скалпа. Освен това ускорява растежа на косата.

3. КАК ДА ГО ИЗПОЛЗВАТЕ?

Sesa oil трябва да се нанася върху косата (без значение дали е влажна или суха) и скалпа. След това трябва да бъде оставено за една нощ, най-добре ако главата е покрита с кърпа или шапка (благодарение на топлината маслата абсорбират по-бързо). На сутринта косата трябва да се измие с помощта на деликатен шампоан. Този тип процедура трябва да се извършва два или три пъти седмично.

4. КАКВИ ЕФЕКТИ ИМА?

Маслото не утежнява и прави кичурите меки и блестящи. Sesa oil потиска косопада и вследствие на това косата става все по-гъста.

5. ЗАЩО СЕ ПРЕПОРЪЧВА?

Това масло за коса, въпреки неприятният му аромат, действа много добре. Редовната употреба, комбинирана със самодисциплина, ще донесе много ползи за увредената, слаба и опадаща коса. Маслото ускорява растежа и подсилва космените луковици, правейки кичурите здрави и силни. Косата става мека на допир и пълна с блясък. Друго предимство на продукта е фактът, че се отстранява лесно от косата.

6. ИМАЙТЕ ПРЕДВИД…

 • интензивен и неприятен аромат, който остава върху косата няколко часа след премахване на маслото
 • грозна опаковка
 • трудно нанасяне; липсата на апликатор пречи на нанасянето
 • в състав, в който можем да открием думи като “парфюм”, за съжаление, не можем да сме сигурни дали това име обозначава вреден алкохол или не