Dabur Vatika Enriched Coconut Hair Oil

1. КАК ИЗГЛЕЖДА И ОТ КАКВО Е СЪСТАВЕНО?

Vatika е балсам за коса, в бледозелена пластмасова бутилка с капачка (без дозатор). Обемът му е 150 мл.

Продуктът е евтин и в неговият състав преобладава кокосовото масло, което е обогатено с хинди билки и екстракт от лайм.

Определено това е най-популярният продукт на Vatika със силни подхранващи и предпазващи косата свойства. Маслото включва и естествени вещества, които са безопасни за косата и скалпа:

 • Кокосово масло – защитава косата от токсини от околната среда и от действието на твърде високи или твърде ниски температури. Изглажда и придава блясък на косата.
 • Масло от Amla – това е субстанцията, извлечена от индийско цариградско грозде. То действа облекчавайки скалпа, укрепва космените луковици и ускорява растежа на косата. Също така, противодейства на косопада.
 • Масло от Brahmi – друга билка от Аюрведа, която се препоръчва за третиране на косата. Действието на Brahmi е подобно на това на Amla. Заедно маслата действат по-силно. Косата и космените луковици стават по-силни и са дълбоко регенерирани. Скалпът става чист, без пърхот и прекомерно количество себум.
 • Масло от нийм – това е много ценно масло, поради силната концентрация на олеинова и линоленова киселина. То е идеално за процедури за коса със средна и голяма порьозност. Овлажнява, успокоява скалпа, придава блясък и подхранва кичурите.
 • Масло от харитаки (Chebulic myrobalan) – това масло се счита за изключително престижно. Дори носи името Superfruit. Има антисептично действие, почиства и противодейства на проникването на токсини. Също така забавя процесите на стареене.
 • Масло от кемпферия – популярно индийско растение, описано в Аюрведа като вещество, което противодейства на преждевременното посивяване и опадане на косата. Това вещество, извлечено от корена на Kaempferia, загрява скалпа и подобрява работата на мастните жлези.
 • Масло от лайм – освежава скалпа, определя степента на хидратация и регулира действието на мастните жлези. Скалпът става чист, което влияе пряко върху състоянието и външния вид на косата.

Нещо повече, Vatika Enriched Coconut Hair Oil съдържа естествена къна. Поради тази причина жените, които имат фина коса, трябва да бъдат внимателни и да не употребяват прекалено голямо количество, тъй като могат да потъмнят цвета на косата си.

Въпреки естествените масла, Vatika съдържа и мистериозна съставка, наречена „парфюм“. Всичко, което може да се каже за това вещество, е, че то е съставката на основата на алкохол. За съжаление, не знаем дали алкохолът принадлежи към “безопасната” група алкохоли. В светлината на това, продуктът се купува на собствен риск.

2. ЗА КАКЪВ ТИП КОСА Е ПОДХОДЯЩО ТОВА МАСЛО?

Dabur Vatika Enriched Coconut Hair Oil се препоръчва за слаба коса, лишена от жизненост и гъвкавост. Освен това, продуктът е насочен към косата, която не расте и започва да посивява. Когато става въпрос за кожата на главата, продуктът елиминира пърхота, прекомерното отделяне на себум и раздразненията.

3. КАК ДА ГО ИЗПОЛЗВАТЕ?

Vatika може да се прилага като серум за увредени краища на косата (приложен върху влажна коса веднага след измиване и оставен до абсорбиране). Също така, продуктът служи и като балсам за коса. Масажирайте го в скалпа веднага след измиване на косата. Изплакнете след 15 минути.

4. КАКВИ ЕФЕКТИ ИМА?

Основната задача на маслото е да направи косата блестяща и мека. Кичурите стават управляеми, подхранват се и скалпът се възстановява. Освен това, продуктът се грижи и за краищата на косата, което се вижда след няколко процедури. Когато се третира с Dabur Vatika Enriched Coconut Hair Oil, косата се хидратира и става бляскава.

5. ЗАЩО СЕ ПРЕПОРЪЧВА?

Маслото се препоръчва предимно заради цената и огромното съдържание на природни вещества, познати отдавна, благодарение на полезното действие, което имат върху косата и скалпа. Освен това, Dabur Vatika Enriched Coconut Hair Oil защитава увредените краища на косата и раздразнения скалп. Също така, противодейства на косопада и забавя процесите на посивяване на косата. Къната, включена в състава, подсилва цвета на тъмната коса.

6. ИМАЙТЕ ПРЕДВИД…

 • затруднено нанасяне (бутилката няма помпа, нито дозатор); маслото може да се загуби при нанасяне
 • къната в продукта може да потъмни цвета на русата коса
 • лоши алкохоли
 • голямо количество кокосово масло, но косата може да стане къдрава (подходящо е основно за коса с малка порьозност)